Jag behövde rensa kylen och ville ha något snabbt till middag, och resultatet blev denna bönsallad.
Det hela tog ca 20min och blev en helt okej mitt-i-veckan-sallad. Kikärtorna och kidneybönorna gjorde den väldigt mättande, och om du tar bort baconen helt vegetarisk. Mina kikärtor kokade jag häromdagen enligt receptet på förpackningen, "skojjade" till det med lite grönsaksbuljong i kokvattnet. Det äpple jag hade hemma var "Jax" ett syrligt äpple som gjorde sig bra i salladen.
Recept
Vitlökssås
Vi börjar med såsen så att smakerna får lite tid att blanda sig.
2 msk Majonäs
6 msk Gräddfil
1 msk vatten (eventuellt)
1 msk torkad Oregano
3 krm Salt
1/6 Vitlök solo
Om du använder "vanlig" vitlök skulle jag gissa att det blir bra med 2 klyftor, beroende på hur stora de är så klart. Pressa vitlöken och blanda med majonäsen, gräddfilen, salt och oregano. Jag tyckte att den blev lite tjock så jag spädde den med vattnet.
Sallad
1/4 Huvud Romansallat
1½ dl Kikärtor
1½ dl Kidneybönor
½ Rödlök
½ paket Bacon
½ Äpple
Gurka
För att undvika att sallaten blir brun i kanterna brukar jag riva den för hand, jag vet inte varför men då blir den inte brun. Vilket brukar hända efter någon dag när du skär sallaten med kniv. Om sallaten är lite trött kan du lägga den i riktigt kallt vatten ungefär 10 minuter, så blir den krispig och fin.
Jag valde att skära alla grönsakerna i stavar och finstrimla löken, jag gillar min rödlök riktigt tunt skivad. Baconen stekte jag knaprig genom att ha i 3 matskedar matolja och 2 matskedar smör i stekpannan som jag stekte baconet i. Jag tycker att det är lättare att få det knaprigt med mycket fett i pannan, oljan hade jag i för att den klarar hög temperatur och smöret för smakens skull. Baconet suger inte in fettet så bli inte rädda. Min spis har 12 steg, och jag stekte på nivå 7. Baconet hällde jag av genom en sil och lät det svalna på papper för att suga upp fettet.
Jag valde att skära alla grönsakerna i stavar och finstrimla löken, jag gillar min rödlök riktigt tunt skivad. Baconen stekte jag knaprig genom att ha i 3 matskedar matolja och 2 matskedar smör i stekpannan som jag stekte baconet i. Jag tycker att det är lättare att få det knaprigt med mycket fett i pannan, oljan hade jag i för att den klarar hög temperatur och smöret för smakens skull. Baconet suger inte in fettet så bli inte rädda. Min spis har 12 steg, och jag stekte på nivå 7. Baconet hällde jag av genom en sil och lät det svalna på papper för att suga upp fettet.
Såhär blev det färdiga resultatet, jag vinner nog inga priser för upplägget den här gången men så var det en snabbmåltid. Och om du bara vill ha en snabb, nyttig och god middag vem lägger då ner en halvtimme på att styla upp den?
Smaklig spis!
Den här bloggen kommer få dras med mig kan jag lova!
SvaraRaderaTrevligt att höra Niclas, du är välkommen att stalka på
SvaraRadera